RO  |  ENG
home |  misiune |  proiecte  |  servicii |  clienti  |  echipa noastra   harta site
publicatii  |   noutati  |   cariere  |   contact   Cauta
PROMESO Consulting este membru RONAT "Reteaua de formare in administratie publica din Romania"

12008

Servicii de consultanta si training pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile

PROMESO ofera servicii specializate în urmatoarele domenii:
  • dezvoltare organizationala
  • educatie si formare profesionala
  • dezvoltare regionala si coeziune sociala
  • masuri de preconcediere
  • masuri active de ocupare a fortei de munca
  • protectia sociala a grupurilor vulnerabile ale populatiei
Temele abordate in activitatea noastra includ:

DETALII

Planificare strategica, cuprinzand formularea viziunii, analiza factorilor interesati, formularea misiunii, analiza situatiei curente, identificarea problemelor si obiectivelor cheie, formularea strategiilor si stabilirea obiectivelor. De exemplu, atelierele de planificare strategica ce au avut loc in octombrie si decembrie 2003 pentru Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.
"Cursurile realizate cu Promeso Consulting ne-au ajutat sa consolidam institutia si sa facem pasi importanti catre atingerea obiectivelor noastre. De altfel, unul dintre cele mai importante capitole a fost tocmai constructia planului strategic, definirea viziunii si a misiunii agentiei. Suntem foarte multumiti de ceea ce am realizat impreuna", Constantin Apostol, Director General, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est (Romania)
"Desi timpul a fost scurt, iar problematica vasta si importanta, atelierul de planificare strategica la care am participat a fost structurat astfel incat sa-si atinga obiectivul. Activitatea pe grupuri a creat pentru fiecare oportunitatea de a-si exprima punctul de vedere, de a-si defini locul si rolul in Secretariatul Tehnic si in Comisia Judeteana Anti-Saracie si Promovarea Incluziunii Sociale si de a intelege cat de importanta este coordonarea eforturilor.
Apreciez munca pe care au depus-o facilitatorii dupa orele de atelier, profesionalismul lor si faptul ca au fost „capul limpede" care a pus lucrurile pe fagasul lor normal. Plecam de la atelier cu o viziune corecta si realista asupra problemelor sociale existente in judet si cu o motivatie puternica pentru rezolvarea lor."
,Mariana Tulai, Consilier Superior, Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud.
"Desi cunosteam anumite elemente de planificare, acest atelier m-a ajutat sa le aprofundez si sa constientizez rolul muncii in echipa. Pot spune ca stiu acum sa fac analiza problemelor de saracie pe baza careia sa realizez planul strategic al comunei pe care o conduc. Mi-a placut metoda de lucru a firmei Promeso Consulting si modul in care s-au atins obiectivele atelierului. Daca se va lucra in echipa, numarul saracilor din judetul Bistrita Nasaud, si implicit din localitatea Lesu, se va reduce simtitor.",Nicolae Lupsan, primar comuna Lesu, judetul Bistrita Nasaud
Programe integrate de instruire, care combina acumularea de abilitati si cunostinte cu exercitii de dezvoltare a atitudinii in scopul de a mari increderea si de a stimula angajamentul pentru o dezvoltare institutionala continua. Am furnizat, de exemplu, programe complexe de instruire pentru Agentiile de Dezvoltare Regionala din Regiunile Nord-Est, Sud Muntenia si Sud-Est si partenerii lor in vederea intaririi capacitatii lor institutionale.
Cititi aici opiniile participantilor la cursurile noastre de instruire.
Training multicultural conceput pentru a oferi managerilor, sefilor de proiecte si personalului executiv din companiile straine care vin in Romania cunostinte si abilitati necesare valorificarii oportunitatilor existente pe piata romaneasca si adaptarii la valorile culturale romanesti.

Dezvoltarea resurselor umane. Promeso va ofera solutii practice si instrumente de management pentru imbunatatirea activitatii angajatilor in scopul realizarii misiunii si obiectivelor organizatiei: recrutarea si selectia personalului, programe personalizate de instruire, coaching, analiza posturilor, evaluarea performantelor angajatilor, consiliere in dezvoltarea carierei, motivarea si fidelizarea angajatilor-cheie, auditul resurselor umane.
"Promeso a colaborat cu Enterprise plc in cateva proiecte de dezvoltare economica finantate de organizatii internationale. In ultimii trei ani, in special, Promeso a fost implicata in proiectul "Dezvoltarea de Parteneriate Locale si Regionale" in regiunea de Nord-Est a Romaniei si in proiectul care a furnizat asistenta tehnica Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia. In aceasta perioada, Promeso a dat dovada de un inalt profesionalism si a adus o contributie pozitiva activitatii noastre. Suntem incantati sa recomandam firma Promeso", Dominic de Prochnow, Sef al Departamentului de Afaceri Internationale, Enterprise plc (UK)
Analiza nevoilor pentru fundamentarea si dezvoltarea de proiecte complexe la nivel national si regional sau de proiecte special adaptate nevoilor individuale ale unei anumite organizatii - client. De exemplu, firma noastra a realizat o analiza a nevoilor de pregatire in drepturile copilului in 18 tari din Europa Centrala si de Est si din Comunitatea Statelor Independente, in cadrul unui proiect finantat de Comisia Europeana si UNICEF.
"Doresc sa o felicit pe Camelia si echipa de la PROMESO pentru modul excelent in care au realizat Evaluarea Nevoilor. Felicitari pentru o munca serioasa, plina de substanta care va ghida nu doar proiectul ci va servi ca o resursa de cunoastere pentru intreaga noastra activitate in regiune!",Robert Cohen, Consilier regional comunicare, UNICEF
Elaborare de proiecte bazata pe analiza completa a nevoilor clientului si pe identificarea de solutii novatoare care sa raspunda provocarilor intampinate de acesta. In acest sens, am contribuit la design-ul unor programe de asistenta in domeniul dezvoltarii regionale si restructurarii intreprinderilor pentru Comisia Europeana si Departamentul pentru Dezvoltare Internationala al Guvernului Britanic.

Management de proiect ce implica acordarea de asistenta pentru punerea in practica a unor initiative diverse, incepand cu furnizarea de tehnici si instrumente analitice pana la sprijinirea procesului de luare a deciziilor, planificare, monitorizare si control. Implica, de asemenea, design-ul strategiilor de diseminare si dezvoltarea de politici si programe.

Evaluari de programe, proiecte, licitatii si scheme de granturi, focalizate pe relevanta, eficacitatea, eficienta, impactul si durabilitatea acestora. O atentie deosebita este acordata identificarii impactului net al programului in termeni de aditionalitate, multiplicare, dislocare si substitutie. De exemplu, firma noastra a realizat o evaluare ex-post a componentei de dezvoltare a resurselor umane din cadrul programului "Dezvoltare regionala si coeziune", Phare 1998.
"Am fost foarte satisfacuti de modul in care Promeso a realizat evaluarea programului Phare 1998. Evaluarea a cuprins o varietate de activitati, de la colectarea documentelor si analiza acestora, la evaluarea proiectelor pe teren, interviuri cu factorii interesati, redactarea raportului si diseminarea sa. Totul a fost facut profesionist, tinand cont si de caracterul sensibil al evaluarii. Calitatea serviciilor a fost peste medie: am obtinut o evaluare foarte buna pentru suma pe care am platit-o. Multe recomandari au fost utilizate in programarea fondurilor Phare 2000 pentru dezvoltarea resurselor umane in Romania si am folosit aceasta experienta si in implementarea programelor UE in Turcia." Milena Corradini, Country Manager, Fundatia Europeana de Formare Profesionala (Italia)
"Suntem incantati sa confirmam, oricand si oricui, ca recomandarile dumneavoastra au fost extrem de profesioniste sub toate aspectele. [...] Consiliul de administratie al organizatiei "Podul" a fost foarte multumita de respectarea stricta a calendarului stabilit. Am fost surprinsi ca ati facut mai multe decat am agreat impreuna. Raportul final, extrem de profesionist realizat, este comparabil cu standardele elvetiene. Putem si vom recomanda Promeso tuturor. Multumim inca o data, a fost o adevarata placere sa lucram impreuna." Irmgard Meier, membra in Consiliul de administratie, Podul – Die Brücke (Elvetia)
Studii si rapoarte in domenii ca: piata muncii, excludere sociala, politica sociala, dezvoltarea resurselor umane, educatie si formare profesionala. "Practici europene curente in domeniul incluziunii populatiei Roma prin acces la oportunitati la educatie, instruire si masuri de ocupare a fortei de munca" este unul dintre numeroasele studii realizate de echipa noastra.

 
© 2004 Compania Promeso Consulting. Toate drepturile rezervate | Site realizat de E-afacere