RO  |  ENG
home |  misiune |  proiecte  |  servicii |  clienti  |  echipa noastra   harta site
publicatii  |   noutati  |   cariere  |   contact   Cauta
PROMESO Consulting este membru RONAT "Reteaua de formare in administratie publica din Romania"

12008

Servicii de consultanta si training pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile

Managementul ciclului de proiect

Rezumat:
Cursuri de formare in grup care ofera participantilor, intr-o maniera accesibila, o perceptie corecta asupra notiunii de ciclu de proiect, asupra fazelor si instrumentelor specifice de elaborare, implementare si monitorizare a proiectelor.

Module:
Elaborarea proiectelor Sesiuni de invatare teoretica si practica legate de etapele de identificare si formulare specifice managementului ciclului de proiect. Participantii invata sa identifice si sa analizeze idei de proiect sustenabile pe care le vor transforma in proiecte relevante pentru solutionarea nevoilor grupului tinta. Se pune accent pe insusirea temeinica si pe utilizarea corecta a instrumentelor-cheie de planificare: analiza SWOT, arborele problemelor, analiza factorilor interesati (stakeholders), matricea cadrului logic, diagrama Gantt, indicatorii obiectiv verificabili, planul de actiune, planificarea resurselor (bugetul), etc.

Implementarea proiectelor Instruire in grup in care modul de invatare pune accent pe intelegerea si aplicarea in practica a notiunilor de managementul sarcinii si, in egala masura, pe modalitatile de utilizare eficienta a resurselor, pe procedurile de achizitii si contractare in contextul generat de structura de roluri specifica echipei de proiect.

Monitorizarea si evaluarea proiectelor Instruire in grup in care se pune accent pe echiparea participantilor cu instrumente si cunostinte necesare pentru realizarea monitorizarii (cantitativa si calitativa) si evaluarii (ex-ante, intermediara, ex-post) proiectelor. Cursul urmareste dezvoltarea abilitatilor de utilizare eficienta a instrumentelor specifice monitorizarii si evaluarii: fisa proiectului, cadrul logic, contractul, documentele proiectului, focus grup, chestionare, studii, indicatori, etc. pentru a evalua progresul inregistrat, a identifica limitele si constrangerile si pentru a aplica lectiile invatate in activitati similare ulterioare.

Managementul ciclului de proiect Modul de formare la nivel avansat, orientat asupra abordarii analitice a principiilor, etapelor (programare, identificare, elaborare, implementare, evaluare) si instrumentelor managementului de proiect, cadrului logic, structurii organizationale si resurselor acestuia.

[«]

 
2004 Compania Promeso Consulting. Toate drepturile rezervate | Site realizat de E-afacere